tiseanu

Doar cu o zi înainte să fie citat la sediul DNA din Ploiești pentru a fi audiat în calitate de suspect într-un dosar de corupție, Horia Tiseanu a semnat documentul prin care Alexandra Ioniță, soția consilierului local Daniel Ionță (ALDE), a fost numită, începând cu data de 1 octombrie, în funcția de director al Casei de Cultură „Geo Bogza" din Câmpina.

 

Alexandra Ioniță a fost desemnată câștigătoarea unui concurs organizat în luna septembrie de Primăria Câmpina pentru ocuparea postului de responsabil al instituției de cultură. Aceasta a obținut la proba scrisă un punctaj suficient de mare pentru a fi declarat admis (83,5 puncte), iar în urma interviului, Ioniță a fost desemnată câștigătoarea examenului. De altfel ea a fost și singurul concurent care a reușit să obțină peste 70 de puncte la proba scrisă (punctajul minim acceptat de organizatori), după ce, în acest an mai multe persoane și-au încercat norocul, dar fără succes, să preia conducerea Casei de Cultură de la Câmpina, instituție care de mai bine de un an și jumătate este condusă de un director interimar. În sesiunea din septembrie a acestui concurs, Alexandra Ioniță l-a avut drept contracandidat pe Costin Dumitru, profesor de limba română, dar acesta a obținut un punctaj prea mic la proba scrisă, așa că a fost declarat respins.

A fost un adevărat scandal legat de ocuparea acestei funcții de conducere, mai ales că Primăria Câmpina a organizat de mai multe ori examenul după ce nimeni nu a reușit să obțină o notă de trecere la proba scrisă. Unul dintre concurenți, profesor de franceză din Câmpina, reclama, prin intermediul unei postări pe facebook, faptul că subiectele au fost complicate, iar organizatorii i-au cerut să redea paragrafe întregi de lege. „Mi-au dat 4 subiecte din aceste 4 legi, din care eu sa redau paragrafe intregi," scria Laura Șerban, concurenta care a reușit să obțină 31 de puncte la examenul organizat în luna martie a acestui an.

Interesant este faptul că o condiție obligatorie pentru ca o persoană să poată candida pentru postul de responsabil al Casei de Cultură din Câmpina era, conform site-ului oficial al Primăriei Câmpina, "experiența în conducerea și coordonarea structurilor cu sau fără personalitate juridică în domeniul cultural de minim un an".Alexandra Ioniță are 32 de ani și este fost jurnalist. A lucrat la o televiziune locală din Câmpina și apoi la un site de știri local.