primaria campina

După ce ani de zile procurorii anticorupție au ocolit Primăria Câmpina și în general orașul, de parcă aici s-ar fi aciuit cei mai cinstiți oameni din administrație, DNA Ploiești recuperează și a provocat o adevărată revoluție prin instituțiile publice locale.

 

Surse judiciare au precizat că după declanșarea urmăririi penale în ceea ce-l privește pe primarul Horia Tiseanu, acuzat de luare de mită, ancheta nu se oprește doar la un singur contract de pe urma căruia edilul ar fi primit un comision din partea unui om de afaceri, denunțător în cauză.

Cine este denunțătorul primarului Tiseanu la DNA

Procurorii vor să afle dacă a fost vorba dor despre „un accident", sau dacă este o practică împământenită și la Câmpina, așa cum s-a întâmplat la Ploiești și nu numai.  O listă cu toate achizițiile publice și lucrările finanțate cu bani de la bugetul local al municipiului Câmpina au fost solicitate de procurorii DNA de la Primăria Câmpina. Perioada de referință este 2012 și până în prezent, practic se verifică modalitatea în care au fost cheltuiți banii publici în ultimul mandat al primarului Horia Tiseanu.

 

Aceleași surse au precizat că sunt solicitate inclusiv documentele legate de lucrările finanțate cu fonduri europene. De altfel toți ordonatorii de credite, de la Investiții, Achiziții Publice, Școli, Spitale, Piață, Casa de Cultură, Casa Tineretului au fost solicitați să prezinte documentele solicitate de DNA. Termenul până la care aceste acte trebuie predate la Ploiești este extrem de scurt, până marți, 4 octombrie, astfel că activitatea din Primărie este aproape blocată de această anchetă.

Reamintim că primarul Horia Tiseanu se află de luni sub control judiciar cu interzicerea exercitării funcției pe o perioadă de 60  de zile. El este acuzat că ar fi cerut și primit un procent dintr-o lucrare finanțată cu bani de la bugetul local. Procurorii susțin  că primarul ar fi primit de la un om de afaceri, denunțător în cauză, suma de 17.000 lei cu titlu de mită, pentru ca acesta să intervină în timpul unei licitații în favoarea unei anumite societăți comerciale.

În ceea ce privește abuzul în serviciu, primarul este acuzat că s-a folosit de o limuzină cumpărată pe bani publici de către Poliție Locală Câmpina.