bani

Mai multe primării din Prahova se confrunta cu o criză acută financiară.

 

Motivul principal îl reprezintă faptul că luna trecută Finanțele au retras sume importante din bugetele localităților ca urmare a necolectării impozitului pe venit prognozat la începutul anului.

De exemplu, bugetul comunei Lapoș a fost diminuat cu 27.000 de lei. Primăria nu mai are bani de salariile propriilor angajați. Vorbim numai de opt angajați. Și mai grav este că nu pot fi asigurate fondurile pentru cheltuielile materiale la școli. Adică, în iarna aceasta, dacă situația financiară nu va fi remediată nu vor exista bani pentru achiziționarea de lemne pentru încălzirea claselor unde învață elevii.

La Apostolache este necesară suma de 63.000 de lei până la sfârșitul anului, pentru plata asistaților sociali și a însoțitorilor persoanelor cu handicap. Situația se regăsește și la Sângeru, unde bugetul necesar pentru plata asistaților sociali și pentru indemnizația însoțitorilor persoanelor cu handicap se ridică la 300.000 de lei.

 

Probleme majore sunt înregistrate și la Mizil, dar și la Plopeni, unde bugetul a fost diminuat drastic ca urmare a neîncasării impozitului pe venit.