consiliul local ploiesti

Cu doar câteva luni înainte de alegerile parlamentare, politicienii vin cu propuneri de reducere a tarifului gigacaloriei la Ploiești.

 

Primii care au propus scăderea prețului energiei termice facturate populației au fost aleșii liberali, care au fundamentat un proiect de hotărâre. Social-democrații au anunțat că susțin și ei scăderea prețului gigacaloriei cu 25 de lei.

Potrivit proiectului propus de liberali, noul tarif al gigacaloriei facturate populației ar urma să intre în vigoare, dacă propunerea va fi aprobată în Consiliul Local, la 1 octombrie, urmând ca de la 1 aprilie 2017 să se revină la prețul de 186,97 lei pe Gcal, diferența fiind acoperită în toată această perioadă din bugetul local. În sezonul rece, liberalii propun scăderea prețului energiei termie de la 186,97 lei/Gcal la 161,29 lei/Gcal (Vezi AICI proiectul).

 

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că aleșii locali social-democrați intenționează să propună Consiliului Local un proiect privind reducerea prețului agentului termic la Ploiești cu 25 lei/Gcal. Cu alte cuvinte prețul ar fi aproape identic față de cel propus de liberali. „Ne-am gândit că este o măsură bună în perioada de iarnă”, a susținut Toader, șeful social-democraților prahoveni.

Până una alta, niciuna dintre propuneri nu a intrat în dezbaterea Consiliului Local Ploiești și nici nu figurează pe ordinea de zi a ședinței din data de 29 septembrie, asa dacă nu cumva o să fie vorba de un proiect introdus pe ultima sută de metri.