directori interimari ploiesti

Situația a devenit alarmantă cu atât mai mult cu cât anumite societăți din subordinea Consiliului Local sunt la un pas de blocaj financiar sau sunt amenințate cu insolvența.

 

Cea mai gravă situație este la SC Transport Călători Express. Societatea, aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești, are conturile blocate din cauza daroriei către ANAF, iar o societate de anvelope din Brașov a solicitat deja insolvența în instanță. Contractul de mandat al directorului TCE a încetat la începutul lunii septembrie și nu a mai fost prelungit.

Citește și: Schimbare de director la TCE Ploiești. Declarația lui Iancovici

Director interimar al TCE Ploiești este Ionelia Enescu, iar procedura prin care va fi numit un nou director pare, cel puțin la prima vedere, destul de dificilă. Deja, primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat că noul director va fi selectat de o firmă de recrutare.

 

Citește și: Dobre: Directorul de la TCE va fi numit de o firmă de recrutare

O altă societate din subordinea Consiliului Local Ploiești la a cărei conducere se află un director interimar este SC Hale și Piețe. Contractul de mandat al fostului director a încetat la finele lunii august.

Citește și: Emanuel Ilie nu mai este director la Hale și Piețe

 

La conducerea societății a fost numit director interimar Eugen Vâlcoci, fost membru în Consiliul de Administrație al societății.

Citește și: Cine va fi noul director la SC Hale și Piețe

Problema cea mai gravă este că în luna octombrie este data limită până la care mai multe dispoziții ale Curții de Conturi trebuie puse în aplicare. În plus trebuie lămurită și situația legată de asocierea în cazul Oborului ploieștean.

 

Dar cele două societăți nu sunt singurele care se află sub egida interimatului. Conducerea de la Regia Autonomă de Servicii Publice este asigurată tot de un interimat. Postul de director al RASP a fost scos la concurs, însă niciun concurent nu au reușit să obțină notă de trecere.

Cintește și: Au vrut să fie directori în primărie, dar s-au făcut de râs

La RASP va fi organizat un nou concurs, însă momentan se așteaptă normele de aplicare cu privire legislația  care vizează ocuparea fiuncțiilor de director.

Inclusiv la Primărie se poată interimatul. Secretarul municipiului, Georgiana Popa, ocupă funcția pe perioadă interimară, după ce fostul secretar, Oana Iacob, a fost suspendată din funcție. La fel și în cazul Direcției de Patrimoniu, unde directorul Florin Petrache a fost trimis în judecată într-un dosar penal, fiind acuzat de luare de mită. Director interimar este Carmen Bucur. La Direcția Tehnic Investiții a fost numită director interimar Som Sorina Gabriela. Inclusiv la CSM Ploiești avem director interimar. Cezar Stoichiciu, consilier al primarului Adrian Dobre, este detașat la CSM Ploiești, în funcția de director. Direcția Generală Urbană are numai director adjunct: Rita Neagu. Ploieștiul nu are încă un arhitect șef, deși postul a fost scos la concurs de mai multe ori. Serviciul Juridic-Contencios, Contracte are numai director adjunct: pe Carmen Radu.Numărul posturilor vacante este însă mult mai mare.