primaria ploiesti

Gestionarea dezastruoasă a proiectelor majore de investiții de către Primăria Ploiești începe să-și arate efectele. Din păcate, pentru gafele consilierilor și administrației, singurii care plătesc sunt ploieștenii, prin taxele și impozitele locale.

 Nu vorbim doar de investiții pe fonduri europene, unde corecțiile sunt de ordinul sutelor de mii de euro, ci și de fonduri guvernamentale și locale, precum cele utilizate la construcția stației de epurare a Ploieștiului.

Astfel, antreprenorul general al constrcției stației de epurare, Asociaţia Dondi SpA -CF Thymian Holding GbR, începe să-și recupereze banii de la Primăria Ploiești, pe care a acționat-o deja în instanță.

Numai anul trecut, ca urmare a unui proces, cu sentință definitivă în 2014, constructorii au procedat prin executor judecătoresc la încasarea sumei de 2 902 044 lei din bugetul local aferent anului 2015.

În prezent, tot urmare a unei sentințe, s-a primit de la executorul judecătoresc o altă somație pentru recuperarea sumei de aproximativ 1.900.000 lei (341.888 euro fără tva, plus cheltuieli de executare, judecată). Totodată, executorul a notificat băncile la care Primăria Ploiești are conturi o solicitare de blocare a acestora pentru suma respectivă.

Din acest motiv, pe ordinea de zi a Consiliul Local Ploiești figurează un proiect privind alocarea de aproape 2.000.000 de lei pentru stingerea litigiului.

Interesant este faptul că aleșii locali nu au avut nicio reacție la raportul întocmit anul trecut de inspectorii Curţii de Conturi, care au constatat că multe dintre materialele de construcţie şi serviciile prestate au fost plătite ilegal.

Descoperirea vine în contextul în care constructorii au câştigat licitaţia în februarie 2008, la preţul de 26,5 milioane de euro, termenul de finalizare fiind depăşit cu cinci ani!  Potrivit raportului Curţii de Conturi, în urma verificărilor, s-au constatat lucrări neexecutate, pentru care au fost efectuate plăţi fără contraprestaţie în sumă totală de 389.335 lei, la care se adaugă penalităţi de 54.506 lei,

Detalii aici: CURTEA DE CONTURI A VERIFICAT O INVESTIŢIE A PRIMĂRIEI PLOIEŞTI. FACTURI UMFLATE, PREJUDICIU IMPORTANT

Mai mult, lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri, iar stația de epurare se degradează înainte de a fi data în funcțiune.

În acest context, întrebări legitime precum Cine răspunde pentru acest jaf? Cine conserve lucrarea? Cine plătește pentru penalități? rămân, ca de obicei pentru Primăria Ploiești, fără răspuns.

În plus, administrația este amendată lunar pentru depășirile înregistrate la stația veche de epurare a orașului.
Sancţiunile sunt aplicate de Apele Române, pentru depăşirea normelor de poluare la staţia de epurare veche de peste 50 de ani. De la începutul acestui an, valoarea amenzilor aplicate primăriei depășește o jumătate de million de euro!