adapost caini ploiesti valea calugareasca

Aleșii locali au fundamentat un proiect cu privire la costurile legate de realizarea unui nou adăpost de câini la Valea Călugărească.

 

Unul dintre argumentele legate de investiţia „Amenajare adăpost pentru câini comunitari”, spun aleșii locali, „este impusă de necesitatea măririi substanţiale a spaţiilor de cazare pentru câinii comunitari, îmbunătăţirea condiţiilor de cazare şi tratament”.

Padocurile, potrivit propunerii, vor avea 7,5 mp (3,0m x 2,5m) o înălţime la streaşină de 2,4 m şi o înlţime maximă de 2,75 m, iar câinii vor fi cazaţi separat pe următoarele criterii: stare de sănătate, vârsta, sex, gradul de agresivitate, mamele cu puii.

Terenul aferent investiţiei, situat la Valea Călugărească, în suprafaţă de cca 7450 mp – este în extravilan. Accesul pe teren se va face din DJ101F. În vecinătate, aleșii locali vor să fie amenajată o parcare pentru opt maşini şi o zonă de aştepare.

Valoarea investiţiei este de 6 831 764 lei (cu TVA), adică de peste 1,5 milioane de euro.

Adăpostul va fi prevăzut cu un depozit frigorific, bucătarie pentru prepararea hranei, vestiare, cabinet veterinar, birou administrativ şi spaţiu de primire, padocuri pentru câini (în prezent la Adăpostul de la Bucov sunt 417 câini), amenajări exterioare (împrejmuire, curţi alergare/mişcare câini, spaţii verzi și drumuri interioare).

 

Proiectul este unul care a trezit multe pasiuni la Ploiești. Consilierii locali liberali au propus ca adăpostul să fie realizat pe un teren situat la marginea orașului, inițiativă supusă dezbaterii încă din 2009. Numai că, între timp, printr-o hotărâre de Consiliu Local, s-a aprobat un parteneriat cu Primăria Valea Călugărească, pentru realizarea în comun a acestui proiect.