regulament alegeri parlamentare

Primarii localităților din Prahova au fost invitați la instruire pe tema alegerilor locale. Printre regulile impuse se număra și interzicerea fumatului în secțiile de votare.

 

Reprezentanții ISU Prahova au recomandat primarilor ca secțiile de votare să fie organizate la parterul clădirilor și să fie dotate cu stingătoare.

La rândul lor, reprezentanții IJP Prahova au reamintit faptul că este interzis consumul de alcool în secțiile de votare și în apropierea acestora, iar edilii trebuie să prevadă secțiile cu sisteme de închidere.

 

Trebuie precizat că la alegerile din 11 decembrie va fi valabil și votul prin corespondență, o alternativa la votul în cadrul secției de votare. Alegătorii își pot exercita dreptul la vot o singură dată, la fiecare scrutin. 

În ceea ce privește votul prin corespondență, persoanele trebuie să se înscrie în Registrul Electoral, care se realizează în baza unei cereri scrise, datate și semnate, depuse personal sau prin poșta la misiunea diplomatică sau la Oficiul Consular din statul de domiciliu sau reședință, la care se atașează o copie a pașaportului cu menționarea statului de domiciliu.