criterii lcuinte primaria ploiesti

Peste 200 de ploieșteni au depus cereri pentru repartizarea unei locuințe cu chirie de către primărie. Aleșii locali se gândesc să modifice criteriile de repartizare, însă punctajul maxim va fi obținut de cei cu venituri cuprinse între 700 și 1.000 de lei.

 

În evidențele Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești figurează un număr de 206 de dosare, din care 58 sunt ale familiilor ce provin din imobilele revendicate și retrocedate foștilor proprietari, iar restul de 148 aparțin familiilor care solicită o locuință socială.

„Având în vedere numeroasele cereri existente și situațiile sociale dificile în care aceste familii se găsesc, se impune stabilirea unor criterii de departajare a solicitanților de locuințe, prin acordarea unor punctaje pentru fiecare criteriu pe care aceștia îl îndeplinesc”, se arată în proiectul care a fost lansat dezbaterii pe site-ul Primăriei Ploiești. Numai că, potrivit anexelor atașate proiectului, vor obține puncta maxim de 10 puncte persoanele cu un venit cuprins între 700 și 1.000 de lei, în defavoarea celor cu un venit mai mic. Potrivit propunerii fundamentate de mai mulți aleși locali, persoanele cu venituri sub 400 de lei vor avea parte de un punctaj minim, de 2 puncte, iar cei cu un venit de până la 700 de lei de numai 6 puncte.

Asta în ciuda faptului că, potrivit legii, „măsura de protecție prin repartizarea unei locuințe sociale cu chirie mică trebuie să se adreseze acelor familii sau persoane singure care se află în situații de risc social, sunt în vârstă, nu au copii sau nu le pot acorda sprijin sau, deși sunt persoane tinere, suferă de diverse boli care le împiedică să presteze activități din care pot realiza venituri suficiente pentru a achita chirii mai mari sau pentru a achiziționa locuințe proprietate personală”. 

Proiectul poate fi studiat pe http://www.ploiesti.ro/proiecte.php

 

criterii locuinte ploiesti

criterii locuinte ploiesti retrocedare