pasaj vest

Pasajul de la Gara de Vest, o investiție în valoare de 15 milioane de euro, a intrat în vizorul Departamentului pentru Luptă Antifraudă.

 

Gestionarea deficitară a fondurilor europene de către Primăria Ploiești se transformă în anchete. După ce observatorulph.ro a publicat, în premieră, informația că procurorii DNA Ploiești au solicitat documente privind Centrul de Excelență pentru Tinerii Întreprinzători din Parcul Municipal Vest, unde există suspiciunea unor lucrări decontate fără să fie executate, o altă instituție de investigare a fondurilor europene a intrat pe fir.

Surse din Primăria Ploiești susțin că Departamentul pentru Luptă Antifraudă (DLAF) a fost sesizat de Ministerul Dezvoltării asupra neregulilor identificate la Pasajul de la Gara de Vest. 

Printre acestea se numără și montarea unor grinzi diferite de cele stabilite în proiect și aprobate la finanțare din fonduri europene. Chiar dacă în urma expertizei tehnice, grinzile ar corespunde din punct de vedere tehnic, acestea ar fi fost achiziționate la prețuri mai mici decât cele prevăzute inițial, însă decontate la valorile din contractul de finanțare. 

 

Din cauza neregulilor descoperite la pasaj, Ministerul Dezvoltării a aplicat deja o corecție de peste 700.000 de lei Primăriei Ploiești. 

Această investiție nu este singura unde ministerul a descoperit nereguli și a penalizat primăria. Pe lista proiectelor cu probleme se numără reabilitarea liniei de tramvai 101 și 102, Parcul Municipal Vest, căminul de bătrâni, hipodromul ș.a.

Vezi AICI lista completă a corecțiilor.

 

Mai mult, Primăria Ploiești a ajuns în situația de a fi executată silit pentru Parcul Municipal Vest și linia de tramvai 101, suma solicitată Primăriei Ploiești depășind trei milioane de lei!

Răspunsul Primăriei Ploiești la solicitarea observatorulph.ro privind problemele tehnice de la Pasajul Vest:

probleme tehnice