probleme scoli prahova

Repartizarea banilor pentru parteneriatele derulate de Consiliul Județean Prahova cu mai multe localități a creat nenumărate nemulțumiri. Una dintre ele vizează faptul că edilii localităților nu au propus investiții și în unitățile de învățământ fără autorizație sanitară.

 

În Prahova, în anul școlar 2016 - 2017, zece unități de învățământ vor funcționa fără autorizație sanitară, situație care s-a regăsit, în mare parte și în 2015. Cu toate acestea, pe lista investițiilor propuse de edili, pentru parteneriatele cu CJ Prahova, nu s-au regăsit lucrări, absolut necesare, la aceste școli.

„Lista de proiecte se bazează în primul rând pe solicitările primarilor. Nu pot să nu remarc, cu tristețe vă spun, că din 114 obiective, numai 12 vizează unități de învățământ. În condițiile în care, trebuie să vă readuc în atenție faptul că, pe raza județului Prahova, funcționeaă, între ghilimele spus, 10 unități școlare care nu au autorizație sanitară de funcționare datorită unor grave deficiențe, de la lipsă de apă potabilă, lipsa grupurilor sanitare în incintă, lipsa platformelor de depozitare a deșeurilor menajere... Și în aceste condiții, am avut curiozitatea să mă uit pe listă. Pe un loc fruntaș se găsește Șoimari, unde sunt patru unități școlare care nu au autorizație sanitară de funcționare, Aricești Rahitivani - două unități... Sigur avem și Lapoș, avem și Comarnic, avem și Ploieștiul, așa cum se știe, și cu toate acestea nu sunt propuse investiții în școli”, a susținut consilierul județean Horia Toma, inspector șef adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

Citește și:  Lista școlilor și grădinițelor din Prahova fără aviz ISU

 

Numărul școlilor și grădinițelor fără aviz ISU pentru incendii este și mai mare. Cu toate acestea, puține au fost administrațiile locale care au propus ca investițiile să fie derulate la nivelul instituțiilor de învățământ.

Citește și: Lista localităților care primesc bani de la Consiliul Județean Prahova

Cele mai multe primării au optat pentru lucrări de reabilitare și modernizare a drumurilor.