fbpx

autobuz

Pentru că elevii din mai multe localități învecinate nu mai pot ajunge la Ploiești cu firme de transport autorizate, conducerea Consiliului Județean Prahova propune extinderea traseelor TCE.

Președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, a anunțat că se va urgenta transportul periurban, prin TCE, după ce în mai multe localiăți învecinate Ploieștiului nu mai este asigurat transportul cu firme private.

Situația a fost reclamată de consilierul județean Horia Toma, care a declarat că elevii care fac naveta de la Găgeni întărzie la cursuri pentru că nu au mijloace de transport.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În aceeași situație se află și elevii din Pleașa, unde firma care a câștigat licitația a renunțat la traseu din cauza pirateriei.

Toader a spus că se lucrează la statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru transportul periurban. Parteneriatul va fi încheiat între CJ Prahova, Primăria Ploiesti și mai multe localități din jurul municipiului.

Fiecare instituție va fi obligată să participe cu o cotă parte pentru achiziția de mijloace auto speciale (microbuze sau autocare) pentru suplimentarea flotei de la TCE.

Astfel, Consiliul Județean va participa cu 35% din fonduri, Primăria Ploiești cu 35%, iar fiecare localitate care va semna contractul de parteneriat va contribui cu 5%.

Printre primăriile interesate se numără Blejoi, Păulești, Bucov și altele.

VIDEO Bogdan Toader propune extinderea TCE în localitățile limitrofe

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg