incendiu piata malu rosu

Inaugurată cu surle și trâmbițe, Piața Malu Roșu, care a ars în august 2013, nu are hidranți, sistem de detecție și avertizare, dar nici nu este racordată la sistemul de alimentare cu apă.

 

În bugetul din 2016 al SC Hale și Piețe a fost alocată suma de 20.000 de lei, pentru achiziționarea de hidranți și racordare la sistemul de alimentare cu apă, dar și pentru lucrări de amplasare a unui sistem de detecție și avertizare în caz de incendiu. Potrivit noilor normative, „dacă spațiul protejat este mai mare de 1.000 mp trebuie utilizate sisteme adresabile care le permit localizarea detectorului care declanșează alarma”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de rectificare a bugetului. Potrivit aceluiași document, măsura a fost impusă de ISU Prahova.

Incendiul izbucnit în august 2013 a mistuit opt magazine. Culmea este că la data respectivă nu exista nici măcar asigurare pentru bunurile aflate în patrimoniu.

 

Citește și: Piaţa Malu Roşu din Ploieşti, distrusă de un incendiu

În ciuda evenimentului, care din fericire nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale, se pare că nimeni nu a învățat nimic. Altfel nu se explică cum o piață inaugurată nu a avută prevăzute și sisteme de detecție și avertizare în caz de incendiu, dar nici hidranți.  

Citește și: A fost inaugurată, în sfârşit, Piaţa Malu Roşu FOTO

La controlul efectuat de ISU Prahova s-a dispus că este necesar executarea lucrărilor de amplasare de hidranți la Piața Malu Roșu, motiv pentru care trebuie realizată și racordarea la rețeaua de apă a orașului, se mai precizează în nota de investiții prevăzută în proiectul de rectificare a bugetului SC Hale și Piețe, proiect care a fost prorogat pe motiv că aleșii social-democrați au nevoie de timp pentru a studia propunerile conducerii SC Hale și Piețe. 

 

 

Social
  • Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

A nins în Bucegi. La Babele au fost - 6 grade

A nins în Bucegi. La Babele şi vârful Omu temperatura a coborât la minus 6 grade. Pe crestele montane de pe Valea Prahovei, la peste două mii de metri altitudine, a căzut lapoviţă şi ninsoare. După...