pasaj gara vest

Primăria Ploiești organizează achiziție directa offline pentru pentru atribuirea contractului de servicii având ca obiect expertiza tehnică la pasajul aflat în construcție la Gara de Vest.

Proiectul, finanțat cu fonduri europene, a avut drept scop fluidizarea traficului în zona industrială Ploiești Vest și platforma industriala Brazi, urmând a fi realizat peste calea ferata București-Brașov. Termenul de finalizare a fost iunie 2016, însă contractul a fost prelungit până anul viitor.

 

La scurt timp după demararea lucrărilor au existat suspiciuni că primele grinzi montate nu corespund cu cele prevăzute în proiectare, motiv pentru care, imediat după alegerile locale din 2016, în zonă a existat un control al Inspectoratului de stat în construcții.

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a anunțat în urmă cu două săptămâni că va solicita efectuarea unei expertize tehnice, pentru a se cunoaște situația reală de pe teren. Recent, municipalitatea a lansat anunțul de licitație cu privire la prestarea de servicii de întocmire a expertizei tehnice, a cărei valoare estimată este de 25.000 de lei. Sursa de finanțare pentru efectuarea expertizei este bugetul local, iar termenul de prestare a serviciilor este de 15 zile.

Firmele interesate de efectuarea expertizei sunt rugate de municipalitate să depună ofertele la registratura Primăriei Ploiești până la data de 19 septembrie 2016, ora 12.00 (imagini YouTube).