scoli problema prahova

Începutul anului școlar 2016 - 2017 vine la pachet cu aceleași probleme pentru unele unități de învățământ.

 

Echipe formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Sănătatea Alimentelor și ai Inspectoratului Școlar Prahova au efectuat mai multe controale în școlile din Prahova, fiind verificate 29 de unități de învățământ, dintre care opt fără autorizație sanitară și 21 de unități cu autorizație sanitară.

Verificări au fost efectuate la școli din localitățile: Puchenii Mari, Gherghița, Lapoș, Mănești, Ariceștii Rahtivani, Sângeru, Comarnic, Ploiești, Surani, Șoimari, Dârvari, Coslegi, Radila, Stoenești, Lopatnița, Măgura, Valea Călugărească.

 

Opt unități de învățământ din Prahova nu dețin autorizație. Este vorba de școli din Șoimari două), Lapoș (1), Provița de Sus (1), Comarnic (1), Ploiești (1) (Grădinița cu program prelungit nr. 38), Ariceștii Rahtivani (2).

Principalele probleme sunt legate de neracordarea la o rețea de apă curentă, grupuri sanitare neigienizate ori săli de clasă subdimensionate. La toate acestea se adaugă clădirile vechi, cu fațade deteriorate.

Pe lista problemelor se adaugă faptul că nu sunt racordate la o rețea de apă curentă, sălile de clasă sunt subdimensionate, iar terenurile de joacă sunt neamenajate.

În urma controalelor, pe lângă cele opt unități de învățământ fară autorizație au mai apărut două: Școala Lopatnița și o grădiniță cu program normal din Șoimari.

Separat, ISU Prahova a efectuat mai multe controale la unitățile de învățământ din Prahova, vizate fiind 69 de școli din 40 de localități. Potrivit reprezentaților Prefecturii Prahova, rezultatele controalelor vor fi date publicității.