autobuzul 5

Proiectul legat de acordarea de gratuitate la transportul public în Ploiești pentru elevi se va afla pe ordinea de zi a ședinței de luni, 12 septembrie. Actul normativ prevede acordarea de gratuitate și părinților care se află în concediu maternal pentru îngrijirea copilului minor de până la doi ani.

 

Forma finală a proiectului vizează acordarea de gratuitate 100% la transportul public local de călători, pentru elevii din învățământul obligatoriu și liceal acreditat/autorizat cu domiciliul în municipiul Ploiești care studiază pe raza municipiului Ploiești, pe tot parcursul anului școlar. Subvenția acordată de municipalitate va acoperi valoarea unui abonament unic, inclusiv TVA. 

De 50% tarif redus la transportul public local de călători vor beneficia elevii din învățământul obligatoriu și liceal acreditat/autorizat, care locuiesc în alte localități și studiază pe raza municipiului Ploiești, pe tot parcursul anului calendaristic.

 

De gratuitate de 100% la transportul public local de călători vor beneficia și părinții cu domiciliul în municipiul Ploiești, aflați în perioadă de concediu maternal/paternal, pentru creșterea și îngrijirea copilului minor, în vârstă de până la 2 ani. Ca și în cazul elevilor, municipalitatea va acorda subvenție astfel încât să acopere valoarea unui abonament unic, inclusiv TVA, dacă proiectul aflat pe ordinea de zi va fi aprobat.

Beneficiarii, în cazul în care proiectul va fi aprobat, se vor prezenta la sediul Casieriei Colectoare din strada Găgeni nr. 88, cu următoarele documente justificative:

- buletin/carte de identitate; 

- acte doveditoare că părintele se află în perioadă de concediu maternal/paternal, pentru creșterea și îngrijirea copilului minor, în vârstă de până la 2 ani, original și copie;

- 100% gratuitate la transportul public local de călători, subvenție direcționată părintelui cu domiciliul în municipiul Ploiești, aflat în perioadă de concediu maternal/paternal, pentru creșterea și îngrijirea copilului minor cu handicap, în vârstă de până la 3 ani – abonament unic, inclusiv TVA.

Beneficiarii se vor prezenta la sediul Casieriei Colectoare din strada Găgeni nr.88, cu următoarele documente justificative:

- buletin/carte de identitate;

- acte doveditoare că părintele se află în perioadă de concediu maternal/paternal, pentru creșterea și îngrijirea copilului minor cu handicap, în vârstă de până la 3 ani, original și copie.