piata tavan

La aproape cinci luni după ce tavanul de la piața de flori de la Halele Centrale s-a prăbușit, vor fi în sfârșit demarate și lucrările. Spațiul, de numai 22 mp, va fi reabilitat, iar suma prevăzută pentru a fi alocată în acest sens este de 85.000 de lei, fără TVA.

 

La scurt timp după producerea incidentului, în care florăresele s-au trezit cu o parte din tavan pe flori, Inspectoratul de Stat în Construcții a dispus expertizarea clădirii pieței. 

Citește și: Tavanul din piața de flori de la Hale s-a prăbușit - FOTO, VIDEO

 

Punctul de vedere al expertului, potrivit notei de fundamentare a unei rectificări prin care să fie alocate sumele necesare pentru lucrări, constă în faptul că se impune vopsirea elementelor metalice, verificarea tuturor sudurilor, refacerea elementelor de învelitoare degradate, introducerea unor structuri metalice noi și executarea unei termoizolații a zonei, prin introducerea unor panouri sandwich la nivelul acoperișului.

„Pentru funcționarea în condiții de siguranță a zonei, până la îndeplinirea recomandărilor și măsurilor stabilite prin expertize se propune reabilitarea spațiului destinat comercializării florilor”, se arată în nota de fundamentare a proiectului legat de rectificarea bugetului. 

Aceasta nu este singura rectificare de buget solicitată de SC Hale și Piețe. Alți 35.000 de lei, fără TVA, se propune a fi alocați pentru reabilitarea toaletelor publice din incita Halelor Centrale. Grupul sanitar pentru femei, aflat la parterul imobilului,  nu corespunde din punct de vedere igienico – sanitar. Faianța este deteriorată, instalația de alimentare cu apă are un grad de uzură avansat, iar rezervoarele sunt deteriorate. Trebuie însă precizat că pentru realizarea acestor ultime lucrări este necesar avizul de la Direcția de Culte și Cultură Prahova, având în vedere că imobilul Halele Centrale este declarat monument.