tce director dobre primar

Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a anunțat că noul director de la TCE va fi selectat de o firmă de recrutare, potrivit Ordonanței 109.

 

După anunțul legat de faptul că directorul de exploatare al TCE, Ionelia Enescu, va prelua funcția de conducere pe perioadă interimară, începând de luni, au apărut și primele reacții.

Citește și: Schimbare de director la TCE Ploiești. Declarația lui Iancovici

„Noul director al TCE va fi selectat de o firmă de recrutare. Urgența pentru convocarea ședinței extraordinare a Consiliului Local a fost dată de faptul că la această oră nu mai funcționează Adunările Generale ale societăților TCE, SGU și hale și Piețe”, a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

 

Luni, 12 septembrie, Consiliul Local Ploiești a fost convocat la o ședință extraordinară, pe ordinea de zi figurând și numirea membrilor Adunărilor Generale ale Acționarilor la cele trei societăți din subordinea Consiliului Local Ploiești, TCE, SGU și SC Hale și Piețe, având în vedere că la această oră nu pot fi luate decizii pe motiv că aceste structuri sunt nefuncționale, după ce mai multe persoane au renunțat la calitatea de membru AGA.

Ordonanța de Urgență 109 stabilește reguli clare privind alegerea membrilor consiliilor de administrație (CA) și obligă autoritățile care au în subordine companiile de stat să apeleze la serviciile unor firme de recrutare pentru selectarea candidaților pentru CA.

Aceleași reguli se aplică și în cazul campaniei de recrutare a managerilor societăților care au o cifră de afaceri mai mare de 7 milioane de lei, dar și un număr de peste 50 de angajați.