cladire pericol public

Imobilul se află pe strada Ștefan cel Mare din Ploiești și, potrivit anunțului montat pe fațada clădirii, lucrările de consolidare aveau ca termen de finalizare 15 septembrie 2013.

 

Povestea clădirii este una încâlcită. Imobilul a fost revendicat în instanță, pe Legea 10/1991, de Sindicatul Liber din Învățământ, iar ulterior a fost înstrăinat din lipsă de fonduri pentru lucrări de consolidare.

La finele lunii octombrie 2009, Primăria Ploiești a eliberat o autorizație de construcție, urmând ca, în termen de 36 de luni, imobilul să fie consolidat și restaurat.

Numai că, din păcate, lucrările au fost sistate la scurt timp. Folia de protecție a fost ruptă de intemperii, iar la ora actuală ceea ce a rămas din clădire reprezintă un adevărat pericol pentru trecătorii din zonă.

 

În ciuda faptului că zona a fost împânzită cu anunțuri prin care cetățenii sunt atenționați să nu circule prin zonă, ploieștenii nu respectă aceste recomandări.

Mai mulți consilieri locali au solicitat Primăriei Ploiești să găsească o formă prin care să impună măsuri de consolidare a unor astfel de clădiri, având în vedere pericolul la care sunt expuși trecătorii.

De altfel inclusiv Primăria Ploiești are în proprietate aproape 50 de clădiri pentru care soluția impusă prin expertize a fost aceea de demolare a imobilelor în care, în prezent, locuiesc circa 150 de chiriași.