proiecte europene

Cu doar câteva luni înainte de depunerea dosarelor pentru atragerea fondurilor de la Uniunea Europeană, Primăria Ploiești a identificat câteva proiecte pentru care își dorește finanțare.

 

Pe lista de proiecte figurează o pistă de alergare în aer liber la Parcul Municipal Vest, în valoare de 2 milioane de lei, reabilitarea și achiziționarea de echipamente medicale la Spitalul Municipal Ploiești - 32 de milioane de lei, reabilitarea și consolidarea bazinului de înot de la Vega (2 milioane lei), modernizarea parcului auto de la TCE (achiziționarea a 25 de tramvaie și a 21 de troleibuze (32 de milioane de lei)... În total este vorba despre demararea unui număr de 27 obiective de investiții prioritare pentru perioada 2014-2020.

Pentru construcția de locuințe sociale, care ar urma să fie realizate în Cartierul Bereasca, propunerea vizează o alocare de 4 milioane de lei. 

Un alt proiect major este „Asigurarea accesibilității în zona industrială Ploiești Sud, a campusului universitar prin realizarea pasajului rutier peste CF Gara de Sud”, pentru care este prevăzută suma de 26 milioane de lei, iar pentru „Asigurarea mobilității traficului prin prelungirea legăturii rutiere si de transport public intre Gara de Sud și Gara de Vest (Str. Libertății), inclusiv lucrări de reabilitare a domeniului public al piețelor gării” - 15 milioane de lei.

 

Un alt proiect pentru care se încearcă atragerea a 22 milioane de lei este „Modernizare retea rutieră/stradală: lărgire la 4 benzi str. Gh. Gr. Cantacuzino și pasaj nou CF in zona Podul Inalt: reabilitare str. Gh. Gr. Cantacuzino, tronson Șoseaua Vestului –limita oraș, inclusiv terminal intermodal”. 

Alte 10 milioane de lei se vor solicita pentru „Modernizare str. Ștrandului pe tronsonul: ieșire pasaj Bucov-limita Ploiești corelare parte carosabila cu piste biciclete, inclusiv amenajare sens giratoriu pe str. Ștrandului/DN1B”.

Nu în ultimul rând pe lista de investiții prioritare figurează și „Extinderea sistemului de iluminat public cu LED plus canalizatie subterana în valoare estimativă de 27.000.000.

 

13 consilieri locali au semnat deja o expunere de motive la proiectul care va fi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești, prin care solicită ca pe lista de priorități să figureze realizarea unui stadion pentru atletism, a unui spital de urgență, construirea unui bazin de înot olimpic, achiziționarea de vehicule ecologice, construirea de imobile pentru persoanele defavorizate, precum și modernizarea sistemului de iluminat, dar și modernizarea intrărilor în oraș.