blocuri cu bulina ploiesti

Un cutremur puternic, de genul celui din Italia, în care și-au pierdut viața peste 250 de persoane, ar fi devastator și la nivelul municipiului Ploiești.

 

Lista clădirilor expertizate cu risc seismic de gradul I și II din Ploiești se cifrează la 43. Cartierul Nord este cel mai vulnerabil la un eventual cutremur. Multe dintre blocurile construite în zonă au o vechime de peste jumătate de secol. Aici, aproximativ 20 de imobile au fost expertizate și încadrate în clasa I de risc seismic, ceea ce înseamnă că structura de rezistență a imobilelor este afectată și există riscul de prăbușire la un eventual cutremur. Pe locul doi se situează zona aferentă străzii Mihai Eminescu, unde imobilele au fost construite în 1957 și, conform expertizelor, au structura de rezistență afectată, dar, din fericire, pericolul de prăbușire al clădirii este mult mai redus. Nici zona centrală nu este scutită de blocuri care pot fi afectate la cutremur.

Alte peste 40 de imobile, în care stau chiriași ai Primăriei, au fost expertizate, iar soluția propusă de specialiști a fost demolarea. Aceste date nu sunt relevante cu privire la situația exactă a clădirilor, cu atât mai mult cu cât în ultimii ani nu au mai fost efectuate expertizări la nivelul imobilelor, din lipsă de bani.

Tot din lipsă de bani, numai două blocuri, în ultimii 26 de ani, au fost consolidate.

 

De mai bine de doi ani, câțiva consilieri locali propun ca pentru chiriașii Primăriei să fie găsite soluții prin mutarea acestora în alte locuințe. Numai că fondul imobiliar al municipalității nu mai are niciun imobil disponibil.

Lista blocurilor expertizate, cu grad de pericol, în caz de cutremur

Blocul nr. 1, strada Arinului

Blocurile nr. 2, 3, 5 strada Brebenei

Blocurile nr. 4, 11, 12 Șoseaua Nordului

Blocul nr. 8, 9, 10 strada Crizantemei

Blocurile 13 și 15, strada Scoru[ului

Blocurile 24,33, 42, 43, 45, strada Cameliei

Blocul A2, strada Târnavei

Blocurile nr. 3-5, strada Erou Călin Cătălin

Blocurile 1, 2, 3, 4, strada Mihai Eminescu

Blocul C, strada Jianu

Centrul Civic Latura Vest, Pia]a Victoriei nr. 4