palat administrativ

Primăria Ploiești a fost notificată de Curtea de Conturi că va urma să aibă loc acțiunea anuală de audit financiar pentru exercițiul bugetar din 2015.

 

Surse din administrația publică susțin că acțiunea de audit efectuată de Curtea de Conturi va viza și transferurile către unitățile subordonate, inclusiv cele către Clubul Sportiv Municipal. 

Trebuie precizat că, încă de anul trecut, la nivelul Primăriei Ploiești s-au înregistrat mai multe blocaje financiare, fiind refuzate la plată mai multe facturi, asupra cărora planează dubii că nu ar avea o justificare legală. Tocmai de aceea, de aproape două luni de zile, la nivelul Primăriei Ploiești există o adevărată corespondență cu diverse instituții ale statului, de la Ministerul Finanțelor - Direcția Generală de Sinteză a Politicilor Bugetare, ANAF, Agențională Națională pentru Achiziții Publice și Ministerul Muncii. Tot de aproape două luni sportivii de la CSM Ploiești, angajați pe PFA-uri, nu și-au primit banii.

Trebuie menționat însă că până la această oră, Primăria Ploiești nu a solicitat niciun punct de vedere Curții de Conturi Prahova.

 

Acțiunea de control va demara începând cu data de 5 septembrie și, potrivit surselor noastre acțiunea de audit va cuprinde și alte instituții din Prahova, respectiv Consiliul Județean Prahova, primăriile Sinaia, Bușteni, Plopeni, dar și patru comune.