tramvai 102

În ciuda faptului că tramvaiul 102 trebuia pus în circulație încă din luna iunie și la această oră se circulă tot cu autobuze pe această rută.

 

După ce vineri a avut loc o nouă rundă de discuții pe tema tramvaiului 102, săptămâna aceasta sunt voci care anunță că de astăzi vor fi reluate probele pe tronsonul - Spitalul Județean - Gara de Vest. 

Citește și: Primele probe tehnice pentru tramvaiul 102 - FOTO, VIDEO

 

Discuțiile pe tema reluării circulației tramvaiului pe 102 au fost intense săptămâna trecută, pe motiv că, de mai bine de două luni, tramvaiul nu a fost repus în circulație, chiar dacă a fost semnat procesul verbal de recepție. 

Procedurile însă au presupus ca mai întâi de toate liniile de tramvai să fie inventariate și predate TCE, problema fiind rezolvată abia săptămâna trecută. În plus, mai multe voci din cadrul TCE susțin că ar fi apărut probleme pe anumite tronsoane ale liniilor de tramvai și că se impune realizarea unei expertize. Toate aceste acuzații sunt însă infirmate atât de constructor, cât și de proiectant. 

Citește și: De ce nu circulă tramvaiul 102 la Ploiești

„Se vor realiza probe timp de două zile și sperăm ca circulația să fie reluată pe tronsonul 102, cu atât mai mult cu cât lucrările sunt în garanție. Vineri sperăm ca va fi reluată circulația pe linia de tramvai, pentru că nu sunt probleme”, ne-a declarat unul dintre cei prezenți la comandamentul convocat de Primăria Ploiești pe tema tramvaiul 102. 

Reamintim că primele probe la linia de tramvai 102 au fost efectuate înainte de alegerile locale din 5 iunie. La acea dată, reprezentanții administrației locale au susținut că lucrările au fost realizate corespunzător, dovadă fiind faptul că procesul-verbal de recepție a fost semnat fără obiecțiuni.

Anul trecut, ca urmare a bâjbâielilor din administrația locală, lucrările nu au fost finalizate la termen, motiv pentru care municipalitatea a suportat, din bugetul local, cheltuielile legate de finalizarea lucrărilor, diferența fiind de aproape 5 milioane de euro.