tramvai 102 probe birocrație

Discuțiile de vineri de la comandamentul Primăriei cu privire la linia de tramvai 102 au fost aprinse, spun surse din administrația locală.

 

Reprezentanții firmei care au efectuat lucrările și conducerea TCE au solicitat Primăriei reluarea circulației tramvaiului, cu atât mai mult cu cât exista o corespondență purtată între municipalitate și proiectant în care se arată că problemele semnalate au fost remediate de constructor.

Mai precis, producătorul echipamentelor montate a confirmat montarea corespunzătoare a macazelor. Concret a fost vorba despre supratensiuni în rețeaua de alimentare, atenție, a troleibuzelor și de defecțiuni la sistemul de frânare regenerativă a troleibuzelor, în corespondența purtată arătându-se că problema ar fi strict legată de troleibuzele achiziționate de municipalitate din Elveția, motiv pentru care au fost și scoase din circulație în 2006, pentru ca existau probleme grave de siguranță.

De altfel, producătorul echipamentelor a solicitat municipalității să i se transmită valorile de tensiune și valorile de curent. Revenind la comandamentul de astăzi, potrivit acelorași surse, constructorul a reamintit faptul că au fost transmise mai multe adrese la Primărie pentru deblocarea a 70% din garanție, în speță a 3 milioane de lei din cei circa 4 milioane de lei, în caz contrar urmând sa dea în judecată municipalitatea, amintind ca singura problema a fost la macazul de la intersecția străzilor Șoseaua Vestului și Malu Roșu, unde un rezistor de pe circuitul de protecție a patinei de comandă a ars și a fost înlocuit.

 

Potrivit surselor noastre, constructorul a anunțat ca va fi prezent marți la Ploiești pentru punerea în circulație a tramvaiului. Ieri, primarul Adrian Dobre a susținut că există prevedere bugetară pentru efectuarea unei expertize pentru a se afla dacă sunt sau nu probleme legate de montarea șinelor pe tronsonul intersecție Caraiman - intersecție BCR.

 

Social
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Toamna schimbă foaia. Prognoza meteo

Vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă va continua până duminică, temperaturile maxime înregistrate la Ploiești variind între 23 și 26 de grade. Începnd de săptămâna viitoare temperaturile...