Marele proiect de la Ploiești – Autobuzele cu GPL, trase pe dreapta

autobuze gpl ploiesti

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a susținut astăzi că în baza proiectului derulat la Ploiești numai cinci autobuze au beneficiat de transformarea de pe consum Diesel pe GPL, mijloacele de transport nefiind încă în trafic din cauza unor defecțiuni.

Proiectul, vehemet contestat, din cauza valorii exagerate, se pare că nu a avut o finalitate prea bună. Inițial, s-a vorbit de transformarea a 50 de autobuze.

Până la această oră, potrivit edilului municipiului, numai cinci autobuze au beneficiat de transformarea de pe consum Diesel pe GPL.

Citește și: Afacerea GPL pe rablele TCE

„Recepția finală pentru cele cinci autobuze transformate a fost realizată, în baza omologării de către RAR. Contractul se finalizează în luna septembrie și trebuie să vedem dacă poate fi prelungit. Inițial a fost omologat motorul de către o firmă din Polonia și, ulterior a fost realizată omologarea de către RAR. Au apărut însă niște probleme tehnice și, prin urmare, în acest moment autobuzele nu au fost introduse pe traseu”, a susținut Adrian Dobre, primarul Ploieștiului.

În urma licitației care a avut loc la Ploiești, valoarea totală a proiectului a fost de 17.799.996, 35 de lei, la care se adaugă 4.271.999 lei TVA. 

Conducerea TCE Ploiești anunța în luna februarie a acestui an că autobuzele transformate au o garanție de trei ani de zile. 

 

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău