Mai bine de cinci ore și jumătate a durat protestul de la TCE Ploiești. Angajații au cerut astăzi demisia directorului general Cristian Iancovici, invocând situația financiară gravă cu care se confruntă societatea. Pentru ca lucrurile să nu degenereze la fața locului au fost chemați polițiști și jandarmi.

 

După mai bine de cinci ore și jumătate, angajații de la TCE Ploiești au primit promisiunea că marți, la ora 10.00, va fi convocat Consiliul de Administrație al TCE, ședință în care să se ia în discuție cererea sindicaliștilor de destituire a directorului TCE.

Citește și: 300 de angajați de la TCE Ploiești ar putea fi dați afară

„În cazul în care marți directorul nu își dă demisia vom declanșa greva enerală, cu întreruperea transportului public în comun în Ploiești”, a susținut Ion Mișcă, liderul Sindicatului Transportatorilor din Ploiești.

 

Directorul TCE Ploiești, Cristian Iancovici consideră că situația de la TCE vine pe fondul faptului că societatea a fost obligată la plata datoriilor către ANAF, plată care nu s-a putut realiza eșalonat pentru că societatea nu avea ce garanții să ofere în cazul acesta. De altfel, directorul societății se consideră nevinovat și chiar a depus, la Consiliul de Administrație, o cerere de prelungire a contractului de mandat.

Citește și: Scandal monstru la TCE Ploiești. Dialogul Dobre-Iancovici VIDEO

Dată fiind tensiunea creată în timpul protestului, conducerea societății a solicitat intervenția Poliției și a Jandarmeriei.

 

La fața locului s-a deplasat atât primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, cât și subprefectl județului, Mădălina Lupea. În jurul orei 17.30, angajații au renunțat la protest, însă promit că vor declanșa grevă generală în cazul în care directorul societății nu renunță la funcție..