scena parc ploiesti

În urma criticilor venite din partea ploieștenilor, cu privire la faptul că în Parcul Municipal Vest nu este deloc umbră, primarul Adrian Dobre a anunțat că municipalitatea dorește să planteze mai mulți pomi care cresc repede. Bineînțeles, pe cheltuiala primăriei.

 

Ploieștenii au criticat, încă de la inaugurarea, faptul că mulți dintre pomii de la Parcul Municipal Vest s-au uscat, dar și pomii plantați nu oferă niciun fel de umbră. Prin urmare, o plimbare, pe timpul verii, la orele amiezii, în Parcul Municipal Vest este practic imposibilă din cauza temperaturilor ridicate.

Citește și: Deficiențele de la Parcul Vest, puse pe hârtie la Primărie

„Noi ne-am orientat către niște pomi care cresc foarte repede, dar am întrebat autoritatea de management să vedem dacă avem voie să plantăm, fiind vorba despre un proiect cu fonduri europene. În momentul de față suntem în procedura de angajare la parc. Suntem în perioada de achiziție a unor echipamente, care să ne permită realizarea mentenanței, iar procedura de angajare se finalizează pe 05 septembrie”, a declarat astăzi Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

 

Printre speciile care ar urma să fie plantate la Parcul Municipal Vest, în cazul în care autoritatea de management va aproba favorabil cererea primăriei, se numără platanul și salcia.

Primarul municipiului Ploiești nu a precizat care vor fi sumele alocate pentru plantarea pomilor.