bulevard castani5

Copacii de pe Bulevardul Independenței par să se afle în ultimele luni de viață. Aproape un sfert din plantele care înconjurau  vechiul bulevard, simbol al Ploieștiului,  s-au uscat și lasă în urmă zeci de mii de frunze ruginii.

 

Dacă până mai acum câțiva ani Bulevardul Independenței era bine întreținut și frecvent erau curățați vechii castani și plantați alții mai tineri, acum administrația locală pare că a uitat cu desăvârșire de arborii vechi de 100 de ani. Crengile multora stau să pice peste carosabil, riscând să producă daune majore șoferilor care trec prin zonă.

Uscarea timpurie a frunzelor ce dau mari bătăi de cap trecătorilor pare a fi din vina temperaturilor ridicate din ultima perioadă, a secetei, dar și a nivelului ridicat de noxe produse de mașini. Oamenii ce locuiesc în zonă spun că niciun angajat al SGU nu a venit să verifice starea castanilor, și nici să ia măsuri.

În urmă cu aproape zece ani, Primăria Ploiești a instalat pe bulevardul Independenței un sistem inovator de irigații subteran, care asigura apa necesară arborilor-simbol. Despre acest sistem care s-a stricat în mai multe rânduri, la ora actuală nu se mai știe nimic.

 

Până când cineva va lua atitudine cu privire la salvarea celui care odinioară era cel mai frumos bulevard al Ploieștiului, ploieștenilor nu le rămâne decât să privească cum castanii se degradează de pe o zi pe alta.

Redacția observatorulph.ro a solicitat un punct de vedere Serviciului de Gospodărie Urbană Ploiești. 

bulevard-castani

 

bulevard-castani2

bulevard-castani3

bulevard-castani4

 

bulevard-castani5

bulevard-castani6

bulevard-castani7

bulevard-castani8