adapost pod dambu ploiesti

Zona devenise un adevărat focar de infecție, după ce un bărbat din satul Mătești, județul Buzău, își construise un adăpost din cartoane.

 

Adăpostul improvizat a fost realizat sub podul care tranzitează albia pârâului Dâmbu, aflat la intersecția străzilor Ștrandului și Apelor.

Din cauza numeroaselor deșeuri menajere strânse de bărbat, zona devenise un adevărat focar de infecție.

„La fața locului s-a constatat că albia pârâului Dâmbu și cursul apei sunt obstrucționate de deșeuri menajere și resturi din materiale de construcții care sunt depozitate sub pod, fiind construit chiar și un zid. Zona a devenit un focar de infecție, degajând mirosuri pestilențiale, iar prezența șobolanilor se observă într-un număr foarte mare. Persoana care a depozitat deșeurile menajere și resturile din materiale de construcții a fost identificată ca fiind numitul T.V.C., domiciliat în satul Mătești, județul Buzău, acesta recunoscând că a încercat să-și construiască un adăpost în zona respectivă. Susnumitul a fost sancționat contravențional conform prevederilor art. 16.2 pct. 11 din H.C.L. 228/2006 (contaminarea și poluarea cu deșeuri a albiei pârâului Dâmbu), cu amendă în cuantum de 250 lei, fiindu-i pus în vedere să părăsească zona”, a anunțat Poliția Locală Ploiești.

De altfel, polițiștii locali au solicitat intervenția S.G.U. Ploiești SRL și SC Rosal Grup SA care ieri au strâns gunoaiele colectate de respectivul bărbat.