Sindicaliștii TCE anunță întreruperea transportului în Ploiești - LIVE

primaria sinaia
Vlad Oprea rămâne în continuare un primar fără primărie și asta pentru că Înalta Curte de Casație și Justiție a respins din nou contestația depusă de edil privind măsurile restrictive ale controlului judiciar. 


Soluția dată pe 2 august este definitivă.
 
"Respinge, ca nefondate, contestaţiile declarate de inculpaţii Rădulescu Beatrice Eugenia şi Oprea Vlad Gheorghe împotriva încheierii din 21 iulie 2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu minori şi de Familie în dosarul nr.379/42/2016/a1.2. Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumelor de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariile parţiale cuvenite apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de câte 35 lei, se plătesc din fondul Ministerului Justiţiei, " conform portalului instanțelor de judecată.
Curtea de Apel Ploiești i-a îngăduit totuși lui Oprea să ia legătura cu Remus David, cumnatul acestuia, și el martor în dosar.
 
Conform deciziei procurorilor DNA Ploiești, Vlad Oprea se află sub puterea măsurii preventive a controlului judiciar, perioadă în care nu are voie să se apropie fizic de sediul Primăriei din Sinaia și nici să ia legătura cu o parte dintre angajații instituției. Oprea a fost trimis în judecată în luna mai a acestui an sub acuzațiile de abuz în serviciu. În aceeași cauză mai sunt judecate Ruxandra Popescu, judecătoare la Judecătoria Sinaia la data faptelor, pentru luare de mită și abuz în serviciu, și Beatrice Eugenia Rădulescu, secretar al orașului Sinaia, pentru complicitate la abuz în serviciu.