sotrile drum

Drumul comunal 142 sat Seciuri, din comuna Șotrile, a fost afectat de mai multe alunecări de teren, existând riscul ca un sat întreg să rămână izolat.

 

Pentru evitarea unei astfel de probleme, primarul comunei a solicitat ca banii alocați pentru construirea unui miniteren de fotbal, în baza unui parteneriat, de Consiliul Județean Prahova, să fie direcționați către reabilitarea DC 142, de pe raza satului Seciuri. Terenul de minifotbal urma să fie realizat în satul Lunca Mare.

„Am preferat ca fondurile să fie direcționate pentru modernizarea drumului, pentru a nu se ajunge la situația ca satul să rămână izolat. Proiectul legat de construirea unui teren de minifotbal era de durată, având în vedere că s-a solicitat realizarea unui Plan Urbanistic Zonal, pentru că zona figurează ca fiind inundabilă”, a susținut primarul comunei.

Suma redistribuită de la capitolul „construcție teren minifotbal” la „modernizare DC 142 sat Seciuri” este de 150.000 de lei.

 

La Șotrile, problemele legate de alunecările de teren sunt mult mai grave.

Citește și: Un sat din comuna Șotrile, izolat de o lună din cauza ploilor

Accesul auto către satul Vistieru a fost întrerupt în luna iunie, după ce, din cauza ploilor, drumul spre localitate a fost afectat de alunecări.