parc bucov sobolani capuse viespi

După ce în urmă cu o săptămână o angajată de la Parcul Memorial Constantin Stere a ajuns în șoc anafilactic la spital, după ce a fost înțepată de viespi, în weekend alți trei angajați au avut probleme de la aceleași insecte. 

Conducerea Parcului Memorial Constantin Stere reclamă în continuare lipsa dezinsecțiilor și deratizărilor, motiv pentru care susține că nu este exclus ca până la soluționarea problemei parcul să fie închis, pentru că s-a umplut de șobolani și căpușe. Și, mai nou, de viespi.

Scandalul legat de lipsa deratizării și dezinsecțiilor a izbucnit în luna mai, când la lumină a ieșit faptul că facturile aferente lunilor octombrie 2015 - aprilie 2016 nu au mai fost achitate pe motiv că valoarea inițială a contractului cu operatorul de servicii a fost depășită de 2,7 ori. Prin urmare, orice activitate legată de deratizare și dezinsecție a fost întreruptă.

Săptămâna trecută, directorul Parcului Memorial Constantin Stere, Laura Moagher, a anunțat că va închide accesul la parc, din cauza căpușelor și șobolanilor. Iar acestea nu ar fi singura problemă. În lipsa dezinsecțiilor, până acum patru angajați de la Parcul Memorial Constantin Stere au fost înțepați de viespi, trei dintre ei picând victime ale insectelor în weekend.

„Cu tot respectul pentru primarul Ploieștiului, achiziția directă nu va rezolva problema, pentru că trebuie să te încadrezi într-o anume prevedere bugetară. Prin urmare, repet, cu tot respectul, nu se va rezolva nimic. La noi suprafața este foarte mare... Avem pădure, avem și lac... Avem 600 de animale și 1.600 de câini. Mă bucur că ploieștenii au înțeles situația iar în weekend nu au venit în număr mare, pentru că situația este una extrem de gravă. Sar căpușele prin iarbă, șobolanii se plimbă pe alei, iar în sâmbătă trei angajați de la Tehnic au fost înțepați de viespi. Norocul a fost că n-au fost alergici, cum s-a întâmplat săptămâna trecută, cum s-a întâmplat cu o altă angajată, care a fost transportată în șoc anafilactic la spital”, a povestit Laura Moagher, directorul Parcului Memorial Constantin Stere de la Bucov. 

Săptămâna trecută, primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a anunțat că va fi demarată o procedură de achiziție directă pentru servicii de dezinsecție și deratizare.