primaria cornu

Pe lista celor care au primit premii în bani se numără și familiile care aniversează 50 de ani de la căsătorie, cei mai vârstnici locuitori ai comunei, dar și elevii care au terminat școala generală cu nota 10.

Sărbătoarea Florilor de Tei de la Cornu, care a avut loc în acest weekend, a venit la pachet cu o serie de premii acordate din bugetul local și din sponsorizări.

Aleșii au aprobat ca pentru toate cuplurile care aniversează 50 de ani de căsătorie, cu domiciliul la Cornu, precum și pentru cei mai în vârstă trei persoane ale localității, să primească suma de 400 de lei fiecare. Tot cu această ocazie a fost organizată o masă festivă în valoare de 50 lei/persoană pentru persoanele premiate. Iar premiile nu se opresc aici.

Pentru toţi elevii din fiecare clasă de gimnaziu care au absolvit anul şcolar cu media generală 10 (zece) se acordă o recompensă în sumă de 300 lei.

Premii anuale şi recompense în bani se acordă și elevilor de gimnaziu, din unităţile şcolare ale comunei Cornu şi domiciliaţi în comuna Cornu, care au obţinut unul din primele locuri în ordinea descrescătoare a punctelor obţinute, la olimpiadele şcolare. Astfel pentru Locul I la etapa pe județ, premiul este de 1.500 de lei, pentru locul II – 1.200 de lei, pentru Locul III – 1.000 de lei, iar pentru mențiune – 300 de lei.

Pentru olimpiadele desfășurate la nivel național, premiul pentru Locul I este de 4.000 de lei, pentru Locul II – 3.000 de lei, pentru locul III – 2.500 de lei, iar pentru mențiune – 2.000 de lei. Premiile pe echipe se vor înmâna cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea elevilor premiaţi.

Consiliul Local a prevăzit acordarea unor premii anuale şi recompense în bani cadrelor didactice care s-au ocupat de elevii care au obținut rezultate la olimpiadele desfășurate la nivel județean și național. Astfel, pentru un premiu obţinut la faza pe judeţ, cadrele didactice vor primi 500 lei, pentru o menţiune obţinută la faza pe judeţ - 300 lei, iar pentru un premiu sau menţiune obţinute la faza naţională - 2.000 lei.

Tot din bugetul local se vor acorda două premii speciale echipelor de karate din cadrul Clubului sportiv KOKKI Cornu, pentru rezultatele deosebite obţinute la competiţii în anul şcolar 2015 - 2016, respectiv un premiu în sumă de 600 lei pentru participarea şi rezultatele obţinute la competiţia sportivă “Campionatul Naţional de Karate Wadoryu – Izvorani, 22 mai 2016”, precum și un premiu în sumă de 300 lei participarea şi rezultatele obţinute la competiţia sportivă “Campionatul European de Karate Wadokai , Budapesta – 3 - 4 noiembrie 2015”. Premiile pe echipe se vor înmâna antrenorului.

Aleșii locali au mai aprobat acordarea a unor premii speciale în sumă totală de 4600 lei, elevilor care au participat la proiectul “Carte pentru sufletul copiilor” ediţia a VII-a proiect al Şcolii gimnaziale “Professor Cristea Stănescu” în colaborare cu Biblioteca comunală, conform prevederilor din contractul de sponsorizare nr.682/08.06.2016, respectiv premiul I – 3 premii în valoare de câte 500 lei fiecare, premiul II – 3 premii în valoare de câte 400 lei fiecare, premiul III – 3 premii în valoare de câte 300 lei fiecare, iar pentru 5 menţiuni se acordă premii în valoare de 200 lei fiecare.

Pentru finanţarea cheltuielilor ocazionate de organizarea evenimentului Sărbătoarea Florilor de Tei, din acest weekend, s-au utilizat resursele băneşti legal constituite în bugetul comunei Cornu, provenind din sponsorizări, precum şi din alocaţii bugetare. Printr-o hotărârea a Consiliului Local s-a stabilit ca bugetul total al evenimentului să nu depăşească suma de 160.000 lei.

 

 

Național
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elev dat afară de la ore din cauza părului lung

Elevi daţi afară de la ore pentru că au părul lung. S-a întâmplat la un liceu teologic din Cluj-Napoca, unde mai mulţi băieţi au fost trimişi acasă pentru că nu aveau o frizură adecvată. Problema a...