consiliul local ploiesti

În timp ce Primăria Ploiești se confruntă cu un blocaj financiar, la Consiliul Local aleșii locali par mai degrabă interesați de interesele politice.

 

Timp aproape cinci ore, consilierii locali, social-democrați și liberali, deopotrivă, n-a fost chip să pice la pace.

Într-o sală plină de suporteri, de antrenori de la CSM, de directori ai instituțiilor publice, aleșii locali nu au dezmințit zicala: „Nu e suficient să ai o minte bună, trebuie să ști să o folosești bine”. Aleșii se pare că au cam uitat, destul de repede, cam cum este treaba de a fi în slujba cetățenilor. Nu de alta dar, în timp ce la Primărie se vorbește de blocaj financiar, aleșii, indiferent de partidul din care fac parte, par mai degrabă înteresați de polemicile lungi, fără niciun scop... „Doamne-ferește, dacă ăștia ne conduc... D-aia ne-am dus de râpă”, a șoptit printre dinți un suporter venit să vadă dacă se va lămuri problema cu Petrolul.

Dacă e joi e scandal la CL Ploiești

 

Prima dată, aleșii locali s-au certat pe motiv că liberalii au insistat să includă în rectificare de buget și fonduri necesare pentru demararea proiectului de amenajare a unui adăpost de câini în zona din apropierea fostei stații de epurare a orașului. Este vorba despre un proiect fundamentat la finele mandatului fostului edil Andrei Volosevici, abandonat însă la scurt timp după ce Primăria Ploiești a fost câștigată, în 2012, de Iulian Bădescu. Social-democrații au insistat însă că banii să fie alocați către SGU. Ambele tabere au avut motive de reproș. Liberalii au susținut că social-democrații nu au făcut nimic cu proiectul de la Valea Călugărească, despre care se vorbește de mai bine de doi ani. Culmea este că tonul discuțiilor a luat-o pe o pantă abruptă.

Chiar dacă patru ani au avut o majoritate confortabilă în Consiliul Local și au avut și reprezentare la nivelul Executivului ploieștean, social-democrații au încercat să-i paseze vina către Dobre, pentru neîmplinirile din ultimii ani. O greșeală destul de gravă, în condițiile în care nici Dobre nu a mai înghițit reproșurile nefondate ale consilierilor PSD.

 

Nu s-au încheiat bine discuțiile pe tema adăpostului de câini, că un alt subiect s-a lăsat cu scandal: rectificarea de buget de la SGU Ploiești. Propunerea a vizat aprobarea suplimentară a încă un milion de lei, oficial pentru întreținerea spațiilor verzi.

În fine, explicația directorului SGU Ploiești nu a lămurit deloc situația.

 

Iar dacă la capitolul rectificări de buget, aleșii s-au dat în stambă, când a venit vorba de desemnarea membrilor în comisiile speciale pentru concesionarea spațiilor comerciale, a cabinetelor medicale sau în comitetele de coordonare, deja toată lumea era prietenă cu toată lumea. Principalii nominalizați au fost consilierii PSD și PNL, semn că nici în opoziție, nici la putere nu este chiar atât de rău.

 

Social
  • Marți, 17 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Testare gratuită a stării de sănătate la Ploiești

Asociaţia  Diabeticilor  din  Prahova   va organiza joi, 19 octombrie , intre orele 9:30-10:30, o campanie de testare gratuita a glicemiei /tensiunii arteriale/greutatii corporale la Winmarkt, et.1, zona...