stadion ilie oana

Primăria Ploiești propune noi tarife pentru închirierea stadionul Ilie Oană, mult mai mici față de perioada în care principalul chiriaș era FC Petrolul.

 

După ce ani la rând în care FC Petrolul s-a plâns de chirii foarte mari pentru Ilie Oană, după transferarea arenei la Clubul Sportiv Municipal se pare că lucrurile se vor schimba radical.  

În raportul de specialitate al proiectului de hotărâre care se va afla astăzi în dezbatere se arată că Federația Română de Fotbal și-a exprimat interesul de a colabora în vederea desfășurării unor meciuri pe Stadionul “Ilie Oană”, existând totodată, și alte posibile solicitări din partea cluburilor de fotbal care activează la nivelul județului și nu numai. Prin urmare, tarifele sunt altele față de perioada în care stadionul era închiriat la FC Petrolul Ploiești.  

Citește și: Planul de reorganizare al SC FC Petrolul a fost aprobat. SGU primeşte 10% din datorie. Gaură de 225.000 de euro

 

Mai exact, chiria percepută de SGU era de 15.000 de euro/eveniment. În luna aprilie 2016, pe site-ul Primăriei Ploiești a fost promovat un proiect prin care au fost propuse tarife mult mai mici.

Citește și: Noi tarife la stadionul Ilie Oană! Taxă de vizitare de 5 lei

Mai exact, pentru închirierea stadionului pentru evenimentele sportive se propune un tarif de 1.630 de lei/oră, o sumă cu mult mai mică față de chiria percepută pe vremea când FC Petrolul Ploiești închiria stadionul de la SGU. Mai exact este cam cât chiria pe o lună la un apartament cu trei camere în Ploiești, în condițiile în care vorbim de costuri de întreținere mult mai mari. Suplimentar, proiectul mai vizează chirii pentru ședințele foto și video, dar și o taxă de vizitare de 5 lei pentru adulți și de 3 lei pentru copii.