ploiesti veste trista

Despre achiziționarea unor tramvaie noi se vorbește de mai mulți ani, iar discuțiile au fost mai intense în momentul în care au demarat lucrările de reabilitare a căii de rulare.

Vestea tristă este că, până la ora actuală, demersurile au rămas numai la stadiul de discuții. Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a recunoscut că, la ora actuală, municipalitatea nu are fundamentat niciun proiect pentru atragerea de finanțare de la Uniunea Europeană pentru achiziționarea de tramvaie noi.  

 

„Pentru tramvaie nu există niciun proiect pregătit pentru acest lucru. Va fi o discuție legată de proiectele pe fonduri europene să vedem prioritatea lor, atât pe partea de anvelopare termică, cât și pe partea de infrastructură rutieră”, a susținut Dobre.

Cu siguranță, mulți își reamintesc perioada anului 2014, când au demarat proiectele de reabilitarea a liniilor de tramvai, având în vedere publicitatea de care s-a bucurat aceste lucrări. Peste tot în Ploiești au fost montate panouri care anunțau demararea lucrărilor, în imagini fiind prezentat și un modern tramvai. De la fapte, la vorbe se pare că a fost cale lungă, pentru că, de atunci, orice tentativă de achiziționarea de noi tramvaie s-a blocat. 

Cum achiziția de tramvaie noi s-a dovedit a fi o misiune imposibilă, la începutul anului, din postura de viceprimar cu atribuții de primar, Cristian Ganea anunța că există intenția de achiziție a unor tramvaie second-hand, contra sumei de 35.000 de euro bucata. La acea dată a fost avansată chiar ideea de a fi cumpărate zece tramvaie second-hand. Numai că și acest proiect, lansat înainte de alegerile locale, se pare că a fost abandonat repede. Și, prin urmare, în cazul în care se va redeschide circulația tramvaielor pe linia 102, cu siguranță, în trafic vom putea vedea tot tramvaiele vechi ale SC Transport Călători Express, ce-i drept, după ce au trecut pe la secția de vopsitorie.