tramvai 102 probe birocrație

La mai bine de trei luni de la începerea recepției pentru linia de tramvai 102, pe tronsonul intersecția Nord - Gara de Vest, tramvaiul circulă încă în probe.

 

Ultima etapă din lanțul birocratic, preluarea bunurilor în patrimoniul municipalității a bunurilor în domeniul public și modificarea contractului de delegarea a gestiunii încheiat între Primărie și TCE, ar urma să fie parafată de municipalitate.

Citește și: Primele probe tehnice pentru tramvaiul 102 - FOTO, VIDEO

Recepția la linia de tramvai 102 a început pe 10 mai, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale. La o lună distanță, pe 11 iunie, era semnat procesul verbal de recepție. Cu toate că a trecut atâta timp de la recepție, tramvaiul încă mai circulă în probe, pe tronsonul intersecție Nord - Gara de Vest.

 

Citește și: Tramvaiul 102 în probe pe Șoseaua Vestului FOTO

Asta pentru că procedurile birocratice nu au fost finalizate. Mai exact, prin hotărâre de Consiliu Local trebuie preluate bunurile în inventarul municipalității. Iar aici nu ne referim numai la linia de tramvai, ci și la conductele de apă și canalizare, care trebuie transmise către Apa Nova, dar și la indicatoarele rutiere și coșurile de gunoi de pe peroanele aferente stațiilor de transport public, care vor fi incluse în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului Ploiești acestea urmând sa fie monitorizate de către Direcția Tehnic Investiții - Biroul Mobilitate și Trafic Urban, respectiv Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiești.

Totodată, pentru bunurilor aferente sistemului de transport se impune transmiterea acestora în concesiune către S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești, precum și modificarea corespunzătoare a contractului de delegare a gestiunii prin concesiune, din 2013, încheiat între Municipiul Ploiești și S.C. Transport Călători Express S.A.Ploiești.

 

Pe ordinea de zi a viitoarei ședințe a Consiliului Local Ploiești, de pe data de 28 iulie, va figura practic și proiectul care face referire la ultima etapă care vizează reluarea circulației tramvaiului pe tronsonul 102. Chiar și așa, autoritățile locale nu s-au grăbit să anunțe când anume tramvaiul va circula pe acest tronson. Tramvaiele vechi, bineînțeles, pentru că, momentan, ploieștenii nu pot spera că vor fi puse în circulație mijloace de transport noi. (Foto: Ștefan Vlăsceanu)