primar adrian dobre primaria ploiesti

Asocierea dintre SC Hale și Piețe și firma Clipperton SRL a făcut obiectul unui nou control al Primăriei Ploiești. 

 

Astăzi, primarul Adrian Dobre a susținut că a primit un draft al raportului parțial redactat în urma verificărilor de la SC Hale și Piețe, control dispus la scurt timp după ce a fost validat în funcția de edil.

Printre aspectele semnalate a fost și aceea că asocierea nu a fost aprobată prin hotărârea Adunării Generale de la SC Hale și Piețe și nici în ședință de Consiliu Local, lucru știut încă din 2013. 

 

Citește și: Studiu de caz: Afacerea Oborul, în atenția Curții de Conturi

„Una dintre problemele pe care le avem acolo (n.r. SC Hale și Piețe) este una legată de modul în care a fost asocierea în zona Oborului, unde avem un contract care nu poartă viza CF, un contract care este semnat doar de către directorul instituției, în condițiile în care tot ceea ce înseamnă patrimoniu trebuie dat, știți foarte bine, cu decizia Adunării Generale a Acționarilor și Consiliului Local. Nu există aceste decizii și, bineînțeles, va trebui să vedem cum vom soluționa această problemă), a susținut Adrian Dobre, care a precizat că a solicitat date cu privire la certificatele de urbanism, dacă acestea există, pe tot ce înseamnă investiții la Obor. 

În luna mai 2013, SC Hale și Piețe s-a asociat cu firma Clipperton, pe o durată de 10 ani, pentru administrarea suprafeței de 16.086 mp, clădirile din incintă, mijloacele fixe și obiectele de inventar. Firma avea obligația de a realiza o serie de investiții, termenul pentru prima etapă fiind 2017.

La acea dată, reprezentanții SC Hale și Piețe au anunțat că societatea semnatară a contractului are obligația de a veni cu un aport constând în „finanțare, proiectare, construcții, know-how, management și celelalte amenajări și/sau utilaje /bunuri/ valori.finanțări necesare definitivării și exploatării în bune condițiuni a obiectivului de investiții”. 

Controlul efectuat de Curtea de Conturi, dar și verificările efectuate de o comisie specială, constituită din aleși locali, au scos la lumină mai multe aspecte legate de modul în care s-au derulat lucrările la Obor.  În raportul parțial, însușit de cinci consilieri din vechiul mandat, care au fost validați în funcție și la alegerile din 2016, concluzia a fost că trebuie reziliat contractul de asociere. De la data prezentării în Consiliul Local a raportului parțial au trecut mai bine de șase luni, timp în care totul a rămas la stadiul de discuții, verificări și... rapoarte parțiale.

Ce spune primarul Adrian Dobre despre asocierea de la Obor:

 

Eveniment
  • Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
  • De Mihai Popescu

Razie în oborul din Ploiești. VIDEO

În această dimineață, jandarmii au efectuat o razie în oborul din Ploiești, confiscând țigări de contrabandă. Comunicatul Jandarmeriei Prahova: Sâmbăta 23.09.2017, în jurul orei 09.20, un echipaj de...