camin batrani ploiesti lucrari

Primăria trebuie să suporte din bugetul local mai multe lucrări, inclusiv de proiectare, pentru alimentarea cu energie electrică a viitorului Cămin de bătrâni.

 

Proiectul a fost demarat încă din 2012, cu fonduri europene, însă nici până la această dată lucrările nu au fost finalizate.

Citește și: Verificări la lucrările de la Căminul de bătrâni din Ploiești

Termenul de finalizare al lucrărilor a fost prelungit de mai multe ori, ultima decizie în acest sens fiind data de 30 octombrie 2016. Numai că, mai nou, Primăria Ploiești organizează licitație pentru lucrări (inclusiv de proiectare) pentru alimentarea cu energie electrică a viitorului cămin de bătrâni. Potrivit anunțului Primăriei Ploiești, valoarea estimativă a lucrărilor, fără TVA, este de 16,705 lei, din care 14.205 lei pentru execuția lucrărilor, iar pentru proiectare 2.500 de lei. 

 

„Inclusiv partea de gaze este o lucrare separată (...) În orice proiect pot exista anumite condiții. Anumite lucrări le poți face cu fonduri europene, este vorba de cheltuieli eligibile, anumite cheltuieli le poți face din bugetul local. (...) Iar Consiliul Local își asumă de la bun început anumite cheltuieli, iar o astfel de cheltuială a fost asumată de către Consiliul Local”, a precizat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești. Prin urmare, proiectul inițial nu a inclus alimentarea cu energie electrică și nici racordarea la conducta de gaze.

Data limită de depunere a ofertelor pentru licitația organizată de municipalitate este 28 iulie, ora 12.00.

Trebuie precizat faptul că proiectul demarat la Ploiești, de transformare a fostei cazărmi de pe Cosmine în cămin de bătrâni este destinat unui număr de 24 de beneficiari.

 

Citește și: Primăria pierde toți banii de la UE pentru căminul de bătrâni

Valoarea totală a proiectului se cifrează la circa 3 milioane de lei, suma de 1,2 milioane de lei fiind suportată până acum din bugetul local. La această oră, proiectul este unul considerat cu risc major, pe motiv că estimările arată că lucrările nu vor fi finalizate nici la data de 30 octombrie 2016, fapt care ar conduce ca municipalitatea să suporte valoarea integrală a lucrărilor. (foto: arhivă).