parcul vest tarife

Vehement criticat de ploieșteni, pentru modul în care arată, Parcul Municipal Vest va fi administrat de un serviciu nou înființat. Primăria propune, totodată, un set de tarife, astfel încât să fie acoperite costurile de întreținere.

Ploieștenii vor plăti pentru accesul pe patinoar, dar și pentru terenurilor de tenis, handbal, basket şi tenis de perete. Nici parcarea nu va mai fi gratuită, dacă proiectul propus de Primăria Ploiești va fi aprobat de Consiliul Local. Astfel, conform previziunii realizate de municipalitate, taxa de parcare va fi de 2 lei/ora de staționare pentru cele 352 de locuri. Tot Primăria Ploiești a preconizat realizarea a 48 de evenimente anual şi un venit pe eveniment de aproximativ 7000 lei (în primul an de operare).

 

Citește și: Savana Municipală Vest la două luni de la deschidere Galerie FOTO

Nici terenurile de sport nu vor mai putea fi folosite gratuit. „Veniturile din închirierea terenului nu au ca scop producerea de profit ci se doreşte recuperarea costurilor de întreţinere şi operare ale acestora. Astfel, pentru terenurile de baschet, handbal şi tenis (10 terenuri) s-a preconizat un număr anual de 788 de ore de închiriere a acestora, în funcţie de sezon. Tariful pentru închiriere a fost stabilit ţinându-se cont de cheltuielile efectuate cu întreţinerea şi operarea terenului şi atinge valoarea de 18lei/ora (în primul an de operare)”, se arată în raportul de specialitate al proiectului.


Citește și: Costuri enorme pentru funcționarea Parcului Vest și Hipodromului: 2,6 milioane de lei

Pentru patinoarul care va funcționa trei luni /an, municipalitatea a calculat un tarif de 10 lei/oră, având în vedere că acesta are o capacitate de 35 de persoane. Tarifele vor fi încasate de Serviciul de Administrare a Parcului Municipal Vest, recent înființat.

De la inaugurarea Parcului Municipal Vest până acum, ploieștenii au reclamat modul în care arată zona de agrement.

 

Citește și: Porcii fericiți zburdă prin Parcul Municipal Vest

terenuri tenis