scandal consiliul local ploiesti

Aleșii locali ploieșteni au avut un nou conflict în ședința de Consiliu Local, de data aceasta pe tema unui proiect considerat de maximă urgență, care viza constituirea unui nou colectiv de coordonare și supervizare pentru elaborarea documentației de atribuire a contractelor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție, dar și de salubrizare și deszăpezire.

 

De mai bine de trei luni activitatea de dezinsecție, deratizare și dezinfecție este blocată la nivelul Primăriei Ploiești, după ce facturile din perioada octombrie 2015 - aprilie 2016 nu au mai fost facturate de municipalitate, pe motiv că valoarea inițială a contractului a fost depășită de 2,7 ori.

Citește și: Tânțarii și căpușele din Ploiești așteaptă un răspuns de la ANAF

Astăzi, în ședința Consiliului Local Ploiești urma să se aprobe constituirea unui colectiv de coordonare pentru elaborarea documentației în vederea atribuirii contractelor de  de dezinfecție, deratizare și dezinsecție, precum și de salubrizare și deszăpezire. Procedura de atribuire a contractelor nu a fost continuată după ce Direcția Economică a invocat faptul că „nu reprezintă o prioritate efectuarea acestor categorii de cheltuieli publice locale, nu este oportună și urgentă demararea procedurii pe o perioadă de 8 ani, în condițiile în care nu există sursă de finanțare”, potrivit expunerii de motive a proiectului de astăzi. Numai că a intervenit o probleme. Pe ordinea de zi, aprobată la începerea ședinței inițiatori erau trecuți ca fiind patru consilieri locali, însă în realitate era inițiat de primarul Adrian Dobre. Asta pentru că, deși au trecut mai bine de trei săptămâni de la constituirea Consiliului Local, Comisia nr. 3 de utilități publice nu s-a întrunit niciodată.

 

După lungi discuții controversate, proiectul a fost prorogat, urmând să fie convocată luni o nouă ședință de CL, de îndată.

Scandal la Consiliul Local Ploiești: