dezinsectie ploiesti

Operațiunea de dezinsecție și deratizare în Ploiești a fost sistată, după ce s-au înregistrat facturi restante la plată în perioada octombrie 2015 - aprilie 2016.

 

Primarul Adrian Dobre a anunțat că municipalitatea analizează posibilitatea ca Regia Autonomă de Servicii Publice (RASP) să urgenteze procedurile pentru lansarea unei licitații, în regim de urgență, pentru astfel de servicii, având în vedere că reprezentanții Direcției Economice au refuzat să mai dea viză de control financiar pentru plata mai multor facturi, invocând faptul că valoarea estimativă a contractului cu operatorul de dezinsecție și deratizare a fost depășită de 2,7 ori. 

„Contractul actual este blocat, din cauza neefectuării plăților pentru unele facturi, în valoare totală de 1.047.000 de lei. Am avut discuții în cadrul Primăriei și au rezultat două idei. Prima este că trebuie demarată procedura pentru o nouă licitație, trebuie constituit un colectiv care să pregătească documentația. În al doilea rând, până la soluționarea acestui lucru, luăm în discuție realizarea unei achiziții directe, având avantajul că este o procedură foarte rapidă”, a anunțat Dobre, care a precizat că au fost transmise adrese către Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare, din partea cărora se așteaptă un răspuns cu privire la demararea achiziției în regim de urgență.