sfarloaga

La mai bine de o lună și jumătate de la alegerile locale din 5 iunie, aleșii județeni au votat noii vicepreședinți ai Consiliului Județean. Cei doi vicepreședinți ai CJ Prahova sunt Ludmila Sfârloagă (PSD) și Vasile Pătrașcu (ALDE).

 

Inițial au existat trei nominalizări pentru cele două funcții de vicepreședinte. Social-democrații au nominalizat pentru aceasta funcție pe Ludmila Sfârloagă, liberalii pe Dan Ciolac, iar ALDE pe Vasile Pătrașcu.

Ca și în cazul alegerii președintelui CJ Prahova, aleșii PSD și ALDE au avut grijă să-și arate votul, regula instaurată de frica unei eventuale trădări.

Dacă data trecută inclusiv cei doi consilieri județeni PMP au făcut acest lucru, de data aceasta buletinele de vot au fost împăturite bine.

 

Reamintim faptul ca la ultima ședință, proiectul privind alegerea a doi vicepreședinți nu a mai avut cvorum, ședința fiind suspendată, pe motiv ca aleșii ALDE au părăsit sala de ședinta, supărați ca pentru unul dintre posturile de vicepreședinte a fost nominalizat un consilier PMP, în speță Catalina Bozianu.

Dată fiind situația, PSD a nominalizat propriul candidat, respectiv Ludmila Sfârloagă. În urma votului au fost desemnați Ludmila Sfârloagă (21 de voturi) și Vasile Pătrașcu (20 voturi), Dan Ciolac înregistrând 16 voturi.

Ludmila Sfârloagă este consilier județean din 2000, fiind aleasă pe listele PSD, în timp ce Vasile Pătrașcu a ocupat prima oară funcția de consilieri județean în 2004.