camin batrani ploiesti lucrari

Lucrările la Căminul de bătrâni înregistrează întârzieri majore. Lucrările au început în primăvara anului 2012, însă nici până la această oră nu au fost finalizate.

 

Încă de la început au existat mai multe probleme legate de derularea lucrărilor. La un moment dat, Primăria Ploiești a dispus chiar sistarea lucrărilor. Termenul de finalizare al contractului a fost prelungit în decembrie 2015 până în iunie 2016. Asta în condițiile în care la începutul lunii martie 2016 au fost desemnați, prin licitație, noi constructori pentru finalizarea lucrărilor.

Citește și: Licitație finalizată la Căminul de bătrâni de pe Cosminele

 

Reamintim faptul că proiectul viza reabilitarea și modernizarea fostei cazărmi de pe strada Cosminele. Mai exact aici lucrările au constat în reamenajarea unei cladiri deja existente, astfel încât să se realizeze spații pentru cazarea permanente a unui număr de 24 de utilizatori prin amenajarea a 12 camere. Proiectul prevedea ca fiecare cameră să aibă două paturi și băi individuale și, totodată, să fie create spații de odihnă, recreere, spații tehnice și cabinete medicale. 

Citește și: Primăria pierde toți banii de la UE pentru căminul de bătrâni

„Lucrările sunt extrem de întârziate. Au fost două achiziții publice pe proiectul respectiv. (...). Ceea ce este și mai grav este termenul la care trebuie finalizate aceste lucrări: 30 octombrie. (...) În stadiul în care se află lucrările, eu consider că nu pot fi finalizate la timp. Pot să vă spun că penalitățile curg, dar nu cred că acest lucru ne interesează pe noi. Pe noi ne interesează ca lucrările să fie finalizate la termen. Am solicitat celor de la Direcția Juridică și celor de la Unitatea de implementare să verifice acest contract pentru a vedea dacă este vina constructorului sunt aceste întârzieri și pierderi înregistrate”, a susținut Dobre. (foto. arhiva)