parc municipal vest inaugurare

Cele două proiecte, realizate cu fonduri europene, dar și cu bani de la bugetul local, sunt greu de întreținut. Primăria Ploiești a estimat că până la finele anului 2016 este necesar un buget de funcționare de circa 2,6 milioane de lei.

 

Discuțiile legate de funcționalitatea celor două proiecte mari ale Ploieștiului sunt ample. Parcul Municipal Vest, deși este recepționat, nu are la ora actuală un buget de funcționare și nici stabilită o organigramă. De abia acum se discută despre viitoarea organigramă. Parcul Municipal Vest al urma să fie dat spre administrare Clubului Sportiv Municipall, dar asta înseamnă aprobarea unei noi organigrame la CSM, precum și aprobarea unei rectificări de buget pentru CSM. Costurile de funcționare au fost estimate la 1,1 milioane de lei, bani din care să se asigure salariile și mentenanța parcului.

Citește și: Cum arată Parcul Municipal Ploiești. De astăzi poate fi vizitat

În cadrul Hipodromului Ploiești, unde nu a fost finalizată încă recepția lucrărilor se discută de un buget de funcționare de 1,5 milioane de lei. Dar aici mai există încă o situație destul de neclară. Nu există niciun angajat care să aibă specializare în întreținerea pistelor, piste care în momentul de față nu sunt nici măcar acreditate. Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a susținut că o serie de investitori străini și-au exprimat intenția de a prelua activitatea de pariuri, numai că, la ora actuală, la nivel național, o astfel de activitate nu există legislație pentru așa ceva. 

 

Citește și: A început recepția la Hipodromul Ploiești - FOTO

O altă discuție este legată de rentabilitatea unor astfel de proiecte, astfel încât să fie acoperite costurile de întreținere și funcționare, atât la Parcul municipal Vest, cât și la Hipodromul Ploiești. „Va trebui să facem o ședință (n.r. CL) pentru mărirea organigramei cu 42 de posturi, șpte pentru zona Centrului de Afaceri , ceilalți pe zona de spații și mentenanță întreținere parc. Hipodromul este în continuare în fază de recepție”, a susținut Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.