dobre tce

Situație destul de grea la societatea de transport în comun din Ploiești, care acumulează datorii de pe o zi pe alta către diverși furnizori. Consiliul de Administrație de la TCE a propus trei variante de redresare a TCE, inclusiv intrarea în insolvență a societății.

 

Situația dezastruoasă de la TCE a început cu mult timp în urmă însă s-a agravat după ce societatea, prin hotărâre definitivă și irevocabilă, a fost obligată la plata a 16 milioane de lei, reprezentând plata TVA la subvenția acordată de Primăria Ploiești pentru gratuitățile oferite unor categorii de persoane. Un raport cu privire la situația financiară de la sfârșitul anului 2015 arăta că, față de 2014, societatea înregistrează o scădere a cifrei de afaceri cu 11%, în timp ce cheltuielile cu personalul au crescut cu peste 3 milioane de lei. La data de 31 decembrie, pe lângă datoriile către ANAF, care între timp au fost achitate, societate înregistra datorii de aproape 10 milioane de lei, din care suma de aproape 4 milioane de lei reprezenta datorii către furnizori. 

Citește și: TCE a înghițit 90.000.000 euro. Cu subvenția acordată, primăria asfalta tot orașul

Ultima ședință a Consiliului de Administrație, care a avut loc recent, a fost una tranșantă, fiind propuse, potrivit surselor noastre, trei variante de lucru: creșterea capitalului social, reeșalonarea datoriilor către furnizori, iar ca ultimă soluție s-a propus chiar declararea insolvenței. Ultima variantă de lucru ar urma să vină la pachet cu un plan de reorganizare. Și cum, în cele mai multe cazuri, planul de reorganizare include și concedieri, oamenii deja au început să se gândească la ce este mai rău. Astfel, au apărut zvonuri alarmiste potrivit cărora se va ajunge la concedierea a 300 de angajați, informație care este însă dezmințită de liderul de sindicat Ion Mișcă. „Nu s-a pus problema restructurării personalului, cel puțin nu la această discuție a Consiliului de Administrație”, a susținut Mișcă, care nu a negat că s-au propus cele trei variante de lucru pentru salvarea TCE, însă a susținut că situația s-a agravat și pe motiv că cel de-al doilea sindicat al TCE a solicitat majorări salariale, conform contractului colectiv de muncă, contract care trebuie renegociat la finele lunii august. 

 

Citește și: Situația de la TCE, subiect pentru noul Consiliu Local Ploiești

Una peste alta, pentru ca societatea să nu ajungă în insolvență, Consiliul Local Ploiești trebuie să ia în calcul, în regim de urgență, rectificarea bugetului de la TCE.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea conducerii TCE, dar și a conducerii Primăriei Ploiești, însă nu am reușit. (foto: Facebook)