autobuze ploiesti

Ploieștenii care folosesc mijloacele de transport public fac zilnic saună, fără voia lor. Multe dintre autobuzele din dotarea TCE nu sunt prevăzute cu sisteme de aer condiționat.  

 

Meteorologii nu au glumit atunci când au anunțat temperaturi de 33 - 35 de grade Celsius. La orele amiezii, în autobuze aerul devine irespirabil, dacă nu există vreun geam deschis.

Practic, călătorii au parte de saună zilnic. Explicația este extrem de simplă. Unele din autobuze sunt foarte vechi, cu norma de uzură care depășește 300%. Nici vorbă de sisteme de aer condiționat în astfel de mijloace de transport public în comun. Singurele care au în dotare astfel de sisteme sunt troleele, care circulă numai pe anumite tronsoane - Malu Roșu - Gara de Sud și Gara de Sud - Podul Înalt. 

 

Situația nu este una chiar roză. Despre suplimentarea parcului auto nici nu poate fi vorba în condițiile în care toți banii care au ajuns la TCE, drept subvenție de la Primăria Ploiești pentru anumite categorii de persoane care au circulat gratuit cu mijloacele de transport public, au fost direcționați către plata datoriei către ANAF.

În urmă cu doi ani, înainte ca procesul cu ANAF să se finalizeze, TCE a încercat să achiziționeze mai multe autobuze noi, însă la acea dată municipalitatea nu a dorit să garanteze investițiile. Prin urmare, achiziția de autobuze a vizat mijloace de transport second-hand. În 2014, parcul auto a fost suplimentat cu 10 autobuze second hand, fabricate în perioada 1998 - 1999.

Citește și: Cum arată autobuzele second-hand cumpărate de TCE Ploieşti

Singura șansă ca ploieștenii să circule cu autobuze noi este ca municipalitatea să fundamenteze proiecte de atragere de fonduri europene. O astfel de discuție a existat și în trecut însă nu s-a materializat. Prin urmare, dacă vreți să aveți parte de o saună contra sumei de 2 lei, tariful perceput pentru o călătorie în Ploiești, puteți circula cu mijloacele de transport în comun.

De aceeași saună zilnică au parte și șoferii care primesc în schimb apă minerală. Că de la un capăt al orașului în altul, apa minerală se încălzește și nu mai poate fi consumată asta este partea a doua.