greva administratie publica locala 1024x549

Angajaţii din administraţia public locală nu renunţă la greva generală de o zi, stabilită pentru marţi, după ce negocierile de la Ministerul Muncii au eşuat. Sindicaliştii reclamă că acordul pe care urmau să îl încheie vineri cu ministrul Dragoş Pîslaru a fost redactat într-o altă formă decât cea convenită pentru a suspenda protestele, niciuna dintre revendicările angajaţilor din administraţie, printre care creşteri salariale de cel puţin 25% şi vouchere de vacanţă, nefiind prevăzută, scrie news.ro.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Valer Suciu, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, că discuţiile de la Ministerul Muncii s-au încheiat vineri, în jurul orei 22.00, fără niciun rezultat.

 

Liderul FNSA a precizat că, în timpul discuţiilor, la care a participa şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, s-a stabilit încheierea unui acord care să cuprinsă soluţii pentru unele dintre cererile angajaţilor din administraţie şi suspendarea grevei anunţate de sindicalişti, până la termenele stabilite pentru rezolvarea solicitărilor.

După stabilirea redactării acestui acord, ministrul Muncii a plecat de la discuţiile cu sindicaliştii, evenind după câteva ore. Acordul prezentat pentru semnare, la finalul discuţiilor, nu a mai avut aceeaşi formă cu cea convenită iniţial cu ministrul Muncii, astfel că nu a mai fost semnat. Citește continuarea pe news.ro