doroftei transport gratuit

Un proiect de hotărâre al Consiliului Local Ploiești propune ca toți cetățenii de onoare ai orașului să beneficieze de facilitatea de a circula gratuit cu mijloacele de transport în comun. Campionul mondial WBA, la categoria semi-ușoară, Leonard Doroftei, cetățean de onoare al municipiului, are însă o întrebare: „Autobuzele sunt noi sau vechi?”

 

Proiectul privind acordarea facilității de a circula gratuit cu mijloacele de transport în comun pentru cetățenii de onoare din municipiu l-a făcut pe fostul pugilist să râdă. „Vând mașina și merg cu autobuzul să îmi aduc aminte de copilărie, de aglomerație, de transpirația din autobuze...”, a comentat acesta ironic, interesându-se bineînțeles care sunt condițiile de transport. „Autobuzele sunt noi sau vechi?”, a întrebat ironic campionul mondial WBA, menționând că îi pare rău că s-a întors în România.

Dacă proiectul va fi aprobat, cetățenii de onoare ai municipiului, precum și eroii și luptătorii în Revoluție vor beneficia de transport gratuit pe toate mijloacele de transport în comun.

Numărul beneficiarilor de astfel de facilități este însă unul foarte mic, având în vedere că acest titlul de cetățean de onoare s-a acordat post-mortem pentru multe personalități.

 

La începutul anului 2016, de exemplu, aleșii locali au aprobat o hotărâre prin care s-a acordat post-mortem titlul de cetățean de onoare al orașului dramaturgului Ion Luca Caragiale.