image002

Serviciul de Gospodărie Urbană Ploiești anunță printr-un comunicat de presă închiderea pe o perioadă nedeterminată a toaletei publice cu taxă din zona Halelor Centrale. Motivul este unul cât se poate de evident: starea dezastroasă în care se află toaleta de foarte mult timp.

 

În urma numeroaselor sesizări din partea cetățenilor, în ceea ce privește starea precară a toaletei publice aferentă Parcului Toma Socolescu - toaletă administrată de SC SGU Ploiești SRL - conducerea societății a decis închiderea acesteia, pe o perioadă nedeterminată.

Închiderea temporară a toaletei a fost generată și de necesitatea investițiilor majore în scopul refacerii spațiului, la standardele reglementate prin lege, investiții care trebuie realizate de către municipalitate, în calitate de proprietar al acesteia, societatea noastră fiind numai administratorul toaletei publice respective. Astfel, în calitate de concesionar și administrator al toaletelor publice, societatea noastră poate realiza numai lucrări de reparație. Acestea din urmă au fost derulate periodic, însă din cauza stării precare a spațiului respectiv (infiltrații, lipsă ventilație corespunzătoare etc) lucrările au fost compromise, la scurt timp după finalizare. 

Totodată, precizăm faptul că, în cursul anilor anteriori, societatea noastră a înaintat către Direcția Tehnic Investiții, din cadrul municipalității, un studiu de fezabilitate, în care a fost menționat și costul estimativ necesar lucrărilor de investiție. Acest studiu a fost dezbătut în comisiile din cadrul direcției respective, răspunsul fiind unul negativ.

 

De asemenea, societatea noastră a înaintat o nouă adresă cu propuneri în acest sens, către municipalitate, răspunsul primit fiind că acestea se vor analiza.    

După acest eveniment, în Ploiești mai rămân doar patru toalete publice pe care ploieștenii le pot folosi, însă numai una în zona centrală a orașului. Așadar, în lipsa unor toalete ecologice, cetățenii trebuie să se descurce cum pot atunci când îi apucă nevoia în plină stradă.

Citește și: Domnilor viceprimari și consilieri, ați folosi acest WC public?

 

wc1

wc2 1

wc5